تاریخ آخرین بروزرسانی: 30 اکتبر 2017 در 12:38 ق.ظ
اهمیت موضوع شناسی مسائل فقه پزشکی.
متن پیشرو سخنان حجت الاسلام سید جمال میر محمدی، رییس مؤسسه موضوعشناسی احکام فقهی، در نشست خبری آثار منتشر شده مؤسسه فقهی موضوع شناسی احکام میباشد که توجه شما را به این سخنان جلب مینماییم:
حجت الاسلام سید جمال میر محمدی، گفت:
این مؤسسه فقهی احکام بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در سال 91 در شهر قم آغاز به کار کرد.
حجت الاسلام میرمحمدی فلسفه تأسیس این مؤسسه را موضوعشناسی مسائل نوظهور و نوپدیدی در راستای ساماندهی حوزهها پژوهشی فقهی دانست و گفت:
یکی از مسائلی که مراجع تقلید در صدور فتوا به آن نیازمندند، شناسایی موضوعهای فقهی است و بعد از موضوع شناسی احکام، صدور حکم و فتوا برای مراجع تقلید آسان خواهد شد.
وی به بیان مأموریتهای مؤسسه موضوعشناسی احکام پرداخت و ابراز کرد:
مأموریتهای اصلی این مؤسسه شناخت موضوعات فقهی و تبدیل و بهینهسازی آن با تکیه بر تواناییهای نهفته در حوزه و دانشگاه از طریق پژوهشهای بنیادی، توسعهای و کاربردی است.
رییس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی با بیان این که این مؤسسه با نخبگان، فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی همکاری دارد، گفت:
30 درصد از پژوهشهای این نهاد در حوزههای نظری و 70 درصد آن نیز میدانی و آزمایشگاهی است؛ از این رو لازم است در تحقیقات میدانی و آزمایشگاهی از فرهیختگان دانشگاهی در عرصههای پزشکی، هستهای و آماری بهره میگیریم تا اینکه نتایجی پژوهشهای حاصل میشود برای مراجع عظام تقلید اطمینانآور بوده و بتوانند بر اساس آن فتوا صادر کنند.
وی اهداف این مؤسسه را این گونه بیان کرد:
تدوین علم موضوعشناسی به عنوان یک علم جدید، بسترسازی موضوعشناسی به عنوان یک حرکت گسترده و تخصصی، تسهیل و تسریع در افتای مراجع تقلید، طرح استفتائات تخصصی در عرصه فقه حکومتی و مدیریت، پاسخگویی به پرسشها راهبردی مبتنی موضوع شناسی فقهی، ترویج و گسترش نتایج موضوعات فقهی را از مهمترین اهداف این مؤسسه است.
حجت الاسلام میر محمدی در ادامه به دستاوردهای مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی اشاره و ابراز کرد:
تسریع در صدور فتوا، افزایش اطمینان صدور فتوا، کاهش فتواهای مقید، مشروط و غیر صریح، کاهش فتواهای مختلف در یک مسأله فقهی از دستاوردهای این مؤسسه است.
وی دستیاری مراجع عظام تقلید را مهمترین دستاوردهای این مؤسسه دانست و گفت:
مراجع عظام تقلید، نهادهای سیاستگذاری، مراکز علمی و مجریان نظام اسلامی مؤسسه موضوعشناسی احکام را به عنوان دستیاری پژوهشی خویش قرار دادهاند و از وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی سازمان مدیریت و برنامهریزی و دفاتر مراجع تقلید سؤالات و مسائل خویش را از این نهاد پیگیری میکنند.
منبع: خبرگزاری رسا